Badgekesforlife tweede editie

Badgekesforlife is een Warmste-Weekactie die in 2019 voor de tweede keer plaatsvindt. Het initiatief komt van het Herdersemse Katrien Van Langenhove. Net zoals haar jongste dochter leeft zij met reuma. Pas rond haar veertigste kwam Katrien erachter dat ze ook nog eens HSP’er was. HSP of hoogsensitieve persoon staan in het leven met minder filters voor emoties, indrukken of prikkels als gewone mensen. Ongeveer 1 op de 5 mensen leven met dit persoonlijkheidskenmerk. Haar creativiteit leeft ze uit op papier waar ze haar liefde voor natuur en dieren volgens haar eigen stijl in tekeningen omzet. In bijberoep ontwerpt ze buttons, kaarten, illustraties, … en maakt ze die zelf aan de tekentafel. Afnemers zijn zowel lokale handelaars als kennissen en vrienden.

Een korte kennismaking:

v: Waarom een tweede editie?

k: Om opnieuw reuma en hooggevoeligheid voldoende onder de aandacht te brengen. De opbrengst gaat integraal naar Reumanet en HSP Vlaanderen. Beide VZW’s liggen mij nauw aan het hart en kunnen de centen goed gebruiken. HSP Vlaanderen zet zich in voor hooggevoelige volwassenen en kinderen. Reumanet verenigt Vlaamse patiëntenverenigingen die reumatische aandoeningen onder de aandacht brengen. Dit zijn 2 VZW’s die de bijdrage van mijn badgekesforlife nodig hebben.

Voor mij was de eerst editie zeer geslaagd en ook een mooie en positieve ervaring. Het fijne is dat iedereen die er nu aan meewerkt het concept kent en weet hoe belangrijk dat dit is voor mij.

v: Wat is er je bijgebleven van de eerste editie?

k: Vooral dat we een grotere verkoop hebben gehaald dan verwacht. De buttons waren allemaal door mij of mijn oudste dochter ontworpen en allemaal handgemaakt. Zelf heb ik veel plezier beleefd aan de opstart van de actie en het positieve contact met de kopers.  Het mooie eindbedrag voor de twee VZW’s heeft mij enorm veel deugd gedaan. Ook de vele positieve reacties in mijn omgeving waren bijzonder. Het kippenvelmoment was toch wel het geld van badgekesforlife overhandigen tijdens De Warmste Week van Musicforlife.

v: Wat mogen we nieuw verwachten bij deze editie?

k: We blijven bij hetzelfde concept : handgemaakte buttons van topkwaliteit. Maar dit jaar werken vier tekenaars mee aan de buttons. Dat zijn drie Aalsterse vrienden van mij en een tattoo-artieste. Ik ben zeer blij dat ze dit gratis doen voor Badgekesforlife. Hun tekeningen heb ik naar een button verwerkt en deze print ik vervolgens bij Clips hier in Aalst. En vervolgens maak ik de buttons met we en van enkele heb ik ook postkaarten gemaakt. Achter mij staat dit jaar ook weer een fijn team van vrienden die ook verkopen en mij dagelijks steunen voor deze actie.

v: Waar verkopen jullie?

k: Op 8 augustus zijn we gestart met de online verkoop via de facebookpagina, via een Googleform  en namen we al deel aan een aantal evenementen binnen en buiten Aalst. Ook kan je onze badgkes en postkaarten kopen bij bevriende winkeliers verkopers: Geekwise (ShopforGeek – Kattestraat), Boys and Girls (Kattestraat), Muzikaalst (Zwarte Zusterstraat), STAT (Korte Zoutstraat) en Sweet Mania (Korte Zoutstraat). Op 29 november verkopen we nog tijdens de kerstmarkt van de vrije basisschool van Immerzeel.

v: Hoe loopt de verkoop?

k: We hebben nu ongeveer voor 1300 euro verkocht. Dat bedrag komt zowel van de online verkoop als van mijn verkoopteam. Ook de ontwerpers verkopen vlotjes. En op een aantal evenementen hebben we ook al goed verkocht. Het volledig bedrag zal gaan naar Musicforlife. Ik streef naar een mooi eindbedrag rond of boven de 2000 euro.

 

Katrien Van Langenhove (42) is samen met haar 2 dochters Lilly (15)  en Ella (16) uit Herdersem de drijvende kracht achter de tweede editie ‘Badgekes For Life’. De opbrengst van hun actie gaat naar de 2 verenigingen: 1 zet zich in voor mensen met reuma, Reumanet, de andere voor hoogsensitieve personen nl. HSP Vlaanderen.

 

Reuma is volgens de website Reumanet.be een verzamelnaam voor een tweehonderdtal acute en chronische aandoeningen die ons bewegingsstelsel (spieren, pezen, gewrichten) en het bijbehorende bindweefsel aantasten en die niet aangeboren zijn of veroorzaakt werden door een ongeval of trauma.1 op de 1.000 kinderen leven met reuma.  Reuma treft dus niet alleen oudere mensen, maar ook jonge mensen. In het leven van Katrien en Lily is reuma deel van hun dagelijkse zorg. Lilly, de dochter van Katrien, heeft net als haar mama reuma. “Ik heb het al 22 jaar ondertussen. Lilly heeft het sinds haar 3 jaar. Dat het genetisch is, is niet bewezen, maar mijn vader heeft het ook en mijn grootvader ook. Al gaat het bij hen om ouderdomsreuma”, zegt Katrien.

Reuma is er altijd, maar Katrien en Lilly leven ermee. “Als je te lang stilzit heb je pijn, als je te veel beweegt krijg je ook pijn. De ochtend pijn is typisch voor mensen met reuma, want tijdens het slapen lig je lang stil”, zegt Katrien. Ook de school moet mee in het verhaal stappen van de leerling met reuma. “Niet overal is een lift, soms lukt het niet al die trappen te lopen.”

Katrien en Lilly laten zich niet herleiden tot ‘mensen met reuma’, maar uiten zich als een creatieve en geëngageerde moeder en dochter. Met hun Badgkes For Life willen ze twee vzw’s steunen die nauw aan hun hart liggen.

Al jong was Katrien aan het tekenen en schilderen. Vorig jaar waren de ontwerpen van de buttons allemaal van haar creatieve hand. Dit jaar tekenen bevriende tekenaars en ontwerpers kosteloos enkele ontwerpen. Nieuw dit jaar is ook het beperkt aanbod van zelfgemaakt postkaarten en 1 unieke limited edition canvas tas.